Route en Contact

  • Vanaf Holwerd verzorgt rederij Wagenborg met een tweetal comfortabele veerboten de overtocht naar Ameland. Die overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Voor informatie over afvaarten kunt u bellen met de Informatielijn van rederij Wagenborg: 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek) of u kunt kijken op hun website www.wpd.nl. Vanuit het buitenland kunt u Wagenborg bereiken op nummer +31 85 40 11 008.

    De veerboten hebben voldoende capaciteit voor personenvervoer, zodat u voor individuele overtochten niet vooraf hoeft te reserveren. Wel verdient het aanbeveling te reserveren voor grotere groepen en voor de overtocht van auto’s en caravans. Hiervoor kunt u bellen met de reserveringslijn: 0900 9238 (€ 0,70 p/gesprek)
  • Per auto/motor/fiets bereikt u Holwerd via Leeuwarden- Stiens of via Groningen – Dokkum. Wanneer u de auto niet meeneemt naar het eiland kunt u deze parkeren op het parkeerterrein bij Holwerd.

    Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 minuten voor aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na aankomst van de laatste boot.
  • Op de pier bij Nes staan bussen en taxi’s klaar die u naar "de Lange Dunen" kunnen vervoeren. Komt u met een grotere groep dan kunt u vooraf een bus reserveren. Als u een fiets wilt huren kunnen wij dat voor u regelen. Onze vakantieboerderij ligt precies halverwege de dorpen Ballum en Hollum aan de noordkant van de doorgaande weg.

    Vanaf de veerboot gaat u langs het dorp Nes in westelijke richting naar Hollum(= vuurtoren).
 U komt nu eerst bij het dorp Ballum en dan u gaat over de rotonde rechtdoor richting Hollum. Als u op deze weg rijdt, dan maakt deze weg een flauwe bocht naar links. Na deze bocht gaat u op de eerste en enige viersprong rechtsaf. Dit is de Pietje Miedeweg(=een doodlopende weg). Aan het einde van deze weg ligt onze vakantieboerderij aan de rechterhand. Als wij weten hoe laat u aankomt zullen wij u daar verwelkomen.
  • U kunt het eiland zelfs per vliegtuig bereiken. Op korte afstand van de Lange Dunen ligt het kleine vliegveld van Ameland.
Er zijn verschillende manieren om bij ons te komen.

Voor beschikbaarheid en prijzen van de accommodaties kunt u bij de verschillende huisjes kijken. Dit overzicht is altijd actueel.

Telefonisch zijn wij te bereiken op nummer: 0519-55 66 77

U kunt ook hier contact met ons opnemen

WP Google Maps Error

In order for your map to display, please make sure you insert your Google Maps JavaScript API key in the Maps->Settings->Advanced tab.